22 maart 2021

Landmark voor VDL Nedcar

Wie vaak over de A2 langs Born rijdt, kende hem al wel: de blikvanger in de voortuin van VDL Nedcar, pal langs de weg. Een MINI leek in de lucht te steigeren boven een grote slogan. Haco Lichtreclame was verantwoordelijk voor dit stukje maatwerk. Maar de automarkt is altijd in beweging en in opdracht van BMW Nederland maakte Haco deze markante blikvanger onlangs dan ook… nóg markanter.

Born to be wild

Een hele tijd was de kreet “Born to be wild” in grote blokletters langs de A2 te lezen. Een grappige combinatie van de plaatsnaam met de visie van MINI destijds: Een kleine auto met een grote mond, een beetje gek maar lekker dwars. De tekst stond op een spandoek dat met elastieken in een spanframe was bevestigd tegen een bijzondere drager: een lege zeecontainer. Die container heeft inmiddels al een flinke historie: eerder werd hij door Haco in full-colour “ingepakt” ter promotie van de BMW-i en later voorzien van de replica MINI die in de lucht leek te steigeren.

freestafel
spuiterij

Tijd voor iets nieuws

Inmiddels is de huisstijl van MINI weer veranderd. De hoogste tijd dus om dat goed langs de snelweg te laten zien. In 2019 gingen de eerste schetsen voor een nieuwe uitvoering van de blikvanger over de bureaus en in 2020 kon het project gerealiseerd worden.

Elk project is maatwerk

De trouwe zeecontainer kon opnieuw dienen als basis voor het geheel. De inmiddels bekende spandoeken werden vervangen door nieuwe exemplaren met teksten in de nieuwe MINI huisstijl. Daarna begon het echte maatwerk. Bovenop de container maakte Haco een speciaal gelast frame met daarop de armen van twee echte lasrobots die in werkhouding staan opgesteld. De laskoppen aan de uiteinden zijn door Haco nagemaakt uit aluminium. Daarvoor werden de originele tekeningen als voorbeeld gebruikt.

Tussen deze twee robots plaatste Haco een echte MINI Cooper. Geen plastic replica dus, zoals we ooit landelijk aan de gevels hingen, maar een echt productiemodel. De draagconstructie op de container is zodanig gemaakt dat de auto in de toekomst omgewisseld kan worden voor een nieuw model.

robot
maatwerk
MINI Cooper
spandoek

Tevreden terugkijken

Het plaatsen van echte robots en een echte auto maakte van deze klus weer iets bijzonders. In drie werkdagen werd er gelast, gehesen, opgespannen en gemonteerd. Bij Haco kijken we tevreden terug op dit project waarbij in samenwerking zo’n unieke blikvanger werd gerealiseerd.

Website: VDL Nedcar
Website: MINI

Deel bericht: