12 januari 2023

Signage totaalproject: Foodcourt Nieuwegein

Bij bedrijvengebied Het Klooster in Nieuwegein werd in 2022 Foodcourt Nieuwegein gerealiseerd. Vier grote fastfoodketens, waaronder vaste klanten McDonald’s en KFC, zijn van de partij in deze 2300 m² strekkende nieuwbouw gelegen aan de A27. Haco Lichtreclame werd door opdrachtgever Dunavast BV ingeschakeld voor de signing en leverde een totaaloplossing op het gebied van gevelreclame, in-store solutions, wayfinding en drive-thru signage. Een mooi project, dus tijd voor een terugblik.

KFC Foodcourt Nieuwegein

Wayfinding

Bij beide opritten van het parkeerterrein realiseerde Haco de twee totems, 6,5 meter hoog, met daarop alle logo’s. Op het parkeerterrein vinden we Haco’s directionals: kleinere zuilen die verwijzen naar de verschillende ketens in het verzamelpand. Zowel aan de KFC-zijde als de McDonald’s-zijde is met signs van Haco een drive-thru gerealiseerd.

Gevelreclame

De geveldelen van de verschillende ketens werden met gevelbeplating in de juiste huisstijlkleur gebracht. Daarop monteerde Haco de verschillende logo’s in verlichte doosletters in profiel HLD-5. In de toren monteerde Haco de verlichte logo’s van McDonald’s, KFC, e.a. De grote McDonald’s “M” werd door Haco in delen naar de locatie gebracht en op het parkeerterrein afgemonteerd. Omdat de toren slechts aan één zijde bereikbaar was, werd gebruik gemaakt van een 50m. hoge torenkraan, waarmee alle logo’s

McDonalds Foodcourt Nieuwegein
KFC binnen Foodcourt Nieuwegein

Instore signing

Bij KFC bracht Haco ook alle instore signing aan. Met verlichte letters tegen binnenwanden, wayfinding in de vorm van bordjes en bestickering en grote teksten uitgevoerd in muurfolie werd de complete KFC stijl binnen doorgevoerd.

Projectmanagement

Een project van deze omvang is een samenspel van meerdere partijen die allemaal op het juiste moment moeten schakelen. Best ingewikkeld en daarom is goed projectmanagement een must. Haco’s eigen projectmanagement schakelde voortdurend met DGS projectmanagement om alles in goede banen te leiden.

Wordt vervolgd…

Hoewel de signing van Foodcourt Nieuwegein in de aankomende maanden nog verder wordt aangevuld, is het grootste deel nu geplaatst. Daardoor wordt het totaalplaatje zichtbaar en dat is iets dat veel voldoening geeft. Na maandenlang alles op tekening te hebben bestudeerd, kunnen we nu rondlopen over een terrein waar we al onze signs in volle glorie kunnen bekijken.

McDonalds Foodcourt Nieuwegein
KFC Foodcourt Nieuwegein
gevelreclame nieuwegein
KFC Drive Foodcourt Nieuwegein

Deel bericht: