20 oktober 2022

Doeklichtbakken voor LIDL Harderwijk

Wie via de Knardijk West Harderwijk aandoet, kan hem niet missen; De grote reclamezuil langs de weg. Een echte blikvanger. Eerder plaatste Haco lichtreclame hier al de kenmerkende McDonald’s “M”. Onlangs waren onze monteurs opnieuw ter plaatse om nieuwe lichtreclame aan de zuil toe te voegen: doeklichtbakken voor LIDL Harderwijk. Ook het pand werd van een nieuw LIDL logo voorzien.

Een nieuwe aanblik

Het hele aangezicht van Harderwijk is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Naast een compleet nieuw stadsdeel aan het water, is er ook een nieuw themagebied met winkels en horeca gerealiseerd: Retailcentrum Harderwijk. In het nieuwe gebied, dat 10.000 m2 beslaat, vinden we namen als Dirk, Praxis en Gamma. Inmiddels heeft ook LIDL Harderwijk haar intrek genomen in de nieuwbouw. Tijd om dat langs de doorgaande weg goed te laten zien. Werk aan de winkel dus voor Haco Lichtreclame.

XL-blikvanger

De bestaande stalen XL-zuil werd aan beide zijden voorzien van het LIDL-logo. Haco bouwde daarvoor twee lichtbakken van 5 bij 5 meter met ingespannen doek. Het vervoer van lichtbakken van die afmeting was een uitdaging op zich. De lichtbakken werden uit twee delen gemaakt en ter plekke in elkaar gezet. Vervolgens werden de doeken met het logo ingespannen. Tegen de staalconstructie van de zuil werden ophangprofielen gemonteerd, waarna de lichtbakken met een kraan op hun plek gehesen konden worden.

Gevelreclame

De gevel met de LIDL-entree bestaat grotendeels uit glas met daarachter een zichtbare staalconstructie aan de binnenzijde. Die constructie werd benut om een doeklichtbak boven de entree te hangen. Omdat een lichtbak van krap 4 bij 4 meter natuurlijk niet zomaar door de deur naar binnen kon, moest die in de hal worden opgebouwd.

Zichtbaarheid gegarandeerd

Bij Haco kijken we tevreden naar het resultaat. De lichtbak achter de glasgevel is een fraai detail en geeft het geheel een exclusieve uitstraling. Het verlichte logo is van buitenaf goed zichtbaar en brengt de entree ook vanaf de wegzijde extra goed in beeld.

 

De lichtbakken voor LIDL in de XL-zuil zijn een mooie aanvulling op de verlichte doosletters van de andere retailers. Het doel is bereikt: deze LIDL-vestiging is niet te missen!

Deel bericht: