6 september 2021

Stapels neonletters

Wie bij Haco Lichtreclame binnenloopt, blijft altijd even staan kijken op de glasblazerij. We zijn trots op het feit dat we hier, temidden van alle serieproductie, nog steeds op ambachtelijke wijze neonletters maken. Het hele proces van glasblazen, buigen op de tekening en vullen met poeders is mooi om te zien. Het is een specialisme dat zich eigenlijk niet laat automatiseren.

Maar hoe gaat het er aan toe wanneer ambacht en serieproductie samenkomen? Dan heeft de glasblazer het druk! Dat ondervonden we onlangs weer eens bij Haco, toen we voor een order 50 neonteksten mochten maken binnen een tijdsbestek van twee weken.

neon letters
neonframes

Neon: Meer dan ooit exclusief

Het toepassingsgebied van echt neonglas is de afgelopen decennia flink verschoven. Waar vroeger eigenlijk alle letters en logo’s werden verlicht met inwendig of uitwendig neonglas, is die functie naar de energiezuinige LED’s verschoven. Neonglas is niet verdwenen, maar wordt tegenwoordig vooral ingezet om de lichtreclame een exclusief karakter te geven.

neonreclame
glasblazerij

Meters maken

Goed, even terug naar de opdracht. Totaal aantal karakters? Meer dan 400, allen voorzien van meerdere glassteunen. Totaal aantal meters aluminium strip voor de frames? Meer dan 250. Niet te vergeten: alle aluminium frames produceren, zwart spuiten en daarna laten drogen in onze geavanceerde verfspuiterij. Daarna alle neonletters voormonteren en dan alles testen. We raken natuurlijk niet in paniek, want dit kunnen we bij Haco, óók in twee weken als dat nodig is.

Het resultaat

Op het moment van schrijven ligt de klus achter ons en kunnen we tevreden terugblikken. De teksten zijn verstuurd en de neonafdeling voelt bijna leeg aan. Gelukkig hebben we de foto’s nog en dient de volgende klus zich alweer aan.

Bent u ook op zoek naar lichtreclame met dat persoonlijke karakter? Bekijk hier meerdere projecten waarin we neonletters hebben gebruikt. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Deel bericht: