2 april 2020

Reclamemast Foodcourt Harderwijk

Grote namen bij elkaar

Het begrip foodcourt is in Nederland nog relatief onbekend, maar wint snel terrein. Het concept van een centrale open opstelling voor restaurants is overgewaaid vanuit de Amerikaanse shopping malls naar Nederlandse winkelcentra en luchthavens.

Maar wie alleen Foodcourt zegt, doet Food & Leisurepark Harderwijk eigenlijk tekort. Want het aanwezige eetgedeelte met een Burger King, KFC en La Place is hier gecombineerd met ontspanning  en avontuur in de vorm van Adventurepark Harderwijk. Het aangrenzende Tango tankstation maakt het geheel af.

De plek van het Food & Leisurepark is goed uitgekozen. Tegen Harderwijk, op de grens van de veluwe aan de A28, ter hoogte van een knooppunt van wegen richting Apeldoorn en Flevoland. Daar is een goede blikvanger wel op zijn plaats! Die kwam er, eind 2019, in de vorm van een grote reclamemast met lichtreclame in driehoeksopstelling. Op locatie schoten we een mooi filmpje over hoe dat in z’n werk ging.

Zichtbaar vanaf alle kanten

De mast werd in delen gebouwd bij VDL Mast Solutions in Oss en ter plekke opgebouwd. In samenwerking met Haco werd gezorgd voor een passend systeem voor montage van de lichtreclame: twaalf flinke Haco doeklichtbakken van grofweg 4,5 bij 3,5 meter, op een hoogte van 34 meter. Vier stuks aan elke zijde van de mast dus, om zichtbaarheid vanaf alle aanrijroutes te garanderen. In het ontwerp van de mast zijn een wenteltrap en ladders opgenomen zodat monteurs onderhoud kunnen doen aan de lichtreclame zonder elke keer een kraan te moeten opstellen.

Samen de hoogte in

Het monteren van zulke grote lichtbakken in een reclamemast is nooit een alledaags klusje, maar Haco heeft er inmiddels decennia aan ervaring mee. Dat helpt om operaties als deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. Timing is essentieel, zodat de lichtreclame bij aankomst op het terrein ook zo snel en veilig mogelijk de hoogte in kan. Het montageteam van Haco werkt daarbij samen met de hijsploeg en met de technische mensen van VDL.

Ook al staat de mast er al even; toch kijkt Haco met tevredenheid terug op de samenwerking voor deze mooie opdracht op de Veluwe en is trots op het resultaat. Ook hier geldt: Wij zorgen voor uw goede naam.

Meer weten over reclamemasten of meer mooie voorbeelden bekijken? Zie ook: reclamemasten van Haco

Lichtreclame Harderwijk
Reclamemast

Deel bericht: