2 april 2020

Neonreclame voor de Fitness Factory in Utrecht

Ken je dat liedje nog? “Let’s get physical”.

De oneliner staat centraal bij de Fitness Factory in hartje Utrecht. Het nummer is zelfs te vinden op hun website. En bij de recente uitbreiding van de fitnessruimte kreeg Haco Lichtreclame de opdracht om dit eens mooi in de zaal te laten terugkomen.

Gekozen werd voor een indoor neonreclame: dus schrijfletters van écht neonglas, direct tegen de wand gemonteerd. Kabels en voedingen zijn niet te zien, die zijn natuurlijk netjes weggewerkt.

Neonletters zijn een goede keuze in dit geval. Haco had kant-en-klare LED letters op kunnen hangen, of misschien zelfs een lichtbak. Maar neonreclame is anders. Het geeft altijd meteen een bepaalde “personal touch” en laat zien dat er zorg is besteed aan het interieur. Ooit was neon buiten aan de gevel gemeengoed. Maar met de vele LED technieken van vandaag is neonglas eigenlijk alleen maar exclusiever geworden. Een neonreclame die binnen hangt heeft meteen een nostalgische waarde en zorgt voor een opvallend statement dat goed aansluit bij de boodschap. Het zijn dingen die we onbewust toch opmerken en daarom belangrijk zijn.

Website: Fitness Factory Utrecht

Neonletters worden ambachtelijk gemaakt

Over fysiek gesproken: het vervaardigen van neonreclame is nog steeds volledig handwerk en elke neonletter wordt dan ook met zorg gemaakt. Een fysiek klusje dus met vuur, gloeiend glas, kleurpoeders, kwik, gas en lucht. Het buigen van het neonglas is een kunst apart. Eerst wordt een ontwerp gemaakt, dat op ware grootte op papier wordt gezet. Dan begint het buigen. Gelet wordt op de schrijfwijze, waarbij constant een afweging moet worden gemaakt tussen leesbaarheid en wat er fysiek mogelijk is met het glas. Het glas kan worden gekleurd door een speciale verf in het glas te gieten. Sommige delen van het glas moeten donker blijven om de leesbaarheid goed te houden. Dat doen we door gedeeltes van het glas zwart te lakken.

Omdat het maken van neonreclame altijd leuk is om te zien, hebben we ook deze keer weer een video van het proces gemaakt.

Het uiteindelijke resultaat van al dat werk is een ambachtelijk geproduceerde neontekst die heel tastbaar is en zo mooi aansluit bij de boodschap.

Meer weten over neonreclame of meer voorbeelden bekijken? kijk hier: meer neonreclame

montage neon
Neon

Deel bericht: