23 maart 2020

BMW Alkmaar

Opschalen met een blik op de toekomst

Medio 2018 kocht BMW twee panden naast de vestiging in Alkmaar om uit te breiden met een showroom voor MINI. Ook werd de bestaande huisvesting van BMW onder handen genomen. Haco, sinds eind jaren ‘90 vaste partner bij BMW als het gaat om signing, was van de partij om aansluitend op de verbouwing de gevelreclame van beide vestigingen weer geheel in lijn te brengen met de nieuwe huisstijl.

Een landelijk bekend gezicht

Voor het aangekochte MINI-pand vervaardigde en plaatste Haco de inmiddels zo herkenbare MINI teksten; grote verlichte doosletters op zwarte achtergrond en tussen de zwart geschilderde stalen kaders. Dat werd aangevuld met de gevelbanden, die volgens de meest recente richtlijnen bestaan uit wandgemonteerde modules aan de gevel met het MINI logo en de dealernaam. Deze elementen van de huisstijl vormen inmiddels een herkenbaar beeld dat landelijk is terug te vinden.

Op het opgeknapte BMW-gedeelte verzorgde Haco ook nieuwe gevelbanden met de dealernaam. Ook hier wandgemonteerd volgens de laatste richtlijnen. De verlichte logo’s in de kubus op het dak waren al eerder door Haco geplaatst.

Gevelreclame als statement

Maar als je de vestiging in Alkmaar nadert, kun je er niet omheen: Het nieuwe Motorrad gedeelte bij deze nieuwe locatie springt er pas écht uit, en niet alleen vanwege de upgrade van de gevel. Haco leverde en monteerde de enorme full-colour bedrukte spandoeken die op beide geveldelen prominent aanwezig zijn, evenals de opvallende gevelletters “Make Life a Ride” in het dikke lettertype. De LED-letters zijn met achterpanelen tegen de verticale ribben aangebracht. Door één van deze teksten om de hoek te laten lopen ontstaat een extra opvallend geheel.

Omdat we de gevelreclame voor Motorrad in één oogopslag zien met de vertrouwde Corporate Identity van BMW en MINI, oogt dit nieuwe uiterlijk uniek, maar toch ergens vertrouwd.
BMW maakt echt een statement met dit Motorrad-gedeelte in Alkmaar. En terecht; veel Alkmaarse bezoekers van BMW blijken naast autoliefhebber ook motorliefhebber te zijn en zo komt alles bij Dusseldorp bij elkaar.

Bezoek de website van BMW Alkmaar

Meer weten over gevelreclame of meer mooie voorbeelden bekijken? Zie ook: gevelreclame van Haco

gevelreclame-bmw
mini gevelreclame
gevelreclame
mini alkmaar

Deel bericht: