Texaco & Spar Express

Liefst 130 Texaco-shops worden in 2018 en 2019 omgebouwd naar Spar Express-shops, al dan niet in combinatie met de sandwichformule Subway. Een mooie klus voor Haco Lichtreclame, dat al jaren werkt voor zowel EG Group (het moederconcern van onder meer Texaco) als Subway Nederland.

Eind 2017 bereikten EG Group en Spar een overeenkomst over het ombouwen van 130 winkels naar Spar Express gemakswinkels. Dit is onderdeel van een omvangrijkere operatie waarbij ook een groot deel van de Texaco-tankstations wordt omgebouwd naar Esso-stations. Het doel is om wekelijks twee vestigingen om te bouwen, zodat het project uiterlijk medio 2019 is afgerond.

Lichtbakken met doorgestoken letters

Haco vervangt alle signing rondom de panden. Projectmanager Arjan Hoekman: “We verwijderen de Texaco-reclame en plaatsen nieuwe grijze boeibord-beplating. Hierop monteren we het lichtbakken met het Spar-logo en de Spar-letters. De verlichte achterbakken zijn voorzien van doosletters, opgebouwd uit translucent acrylaat. Dit geeft een chiquer effect dan een vlak logo.”

Ervaren petrol-specialist

Tot medio 2019 is Haco gemiddeld op twee tankstations aan het werk. Arjan: “We hebben veel ervaring met lichtreclame voor tankstations en werken voor diverse grote opdrachtgevers. Onder meer de veiligheid is er extra belangrijk. Brandveiligheid staat natuurlijk voorop, net als de veiligheid voor de klanten. Immers, een tankstation is dag en nacht geopend. We zorgen ervoor dat de klanten zo min mogelijk hinder ondervinden van onze werkzaamheden en zetten de plekken waar we werken zorgvuldig af met bouwhekken. Zo creëren we een volledig veilige situatie.”

“Haco biedt altijd een passende oplossing. Vakwerk!”

“Wij werken al jaren samen met Haco voor de branding en signing van onze Texaco-tankstations in de Benelux. De communicatie van merken op zowel het voorterrein van onze stations (de luifel en de pompeilanden) als de buitenkant van de shops wordt grotendeels door Haco geproduceerd en geïnstalleerd. Omdat wij met meerdere merken en concepten werken, zowel eigen merken als third party brands, is het van belang dat alle guidelines hierbij worden gerespecteerd en dat wordt gezorgd voor een uniforme uitstraling van de Texaco stations in de gehele Benelux. Verder moet alle communicatie voldoen aan de nodige wettelijke eisen. Zo moeten zaken die rond pompeilanden worden geïnstalleerd brandwerend zijn. Haco is een zeer betrouwbare partner die altijd meedenkt en zoekt naar oplossingen. Zowel bij de korte als lange termijn opdrachten wordt dit met grote flexibiliteit opgepakt. Of het nu gaat om standaard of innovatievere projecten, Haco biedt altijd een passende oplossing met een snelle levertijd en hoogwaardige afwerking. Kortom vakwerk!”

Anneke Scholtman, brand coordinator van EG Group

Deel bericht: