1 april 2021

Picnic Utrecht

Permanente gevelreclame voor Picnic Utrecht

Het nieuwe distributiecentrum van Picnic in Utrecht is omvangrijk en hypermodern. Het spandoek dat diende als tijdelijke gevelreclame werd door Haco vervangen door een permanente oplossing.

Picnic is één van de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. Het bedrijf heeft geen fysieke winkels maar werkt met grote distributiecentra. Er worden nog steeds nieuwe centra bijgebouwd en alle vestigingen worden volledig geautomatiseerd. Onlangs werd dat proces ook in Utrecht afgerond. Genoeg redenen om ook de gevelreclame een upgrade te geven.

Definitief karakter

Die upgrade kwam er in de vorm van een onverlicht gevelpaneel met dezelfde dimensies als het bestaande spanframe. Daarmee krijgt de gevelreclame een definitief karakter. Want hoewel de spandoeken van Haco van topkwaliteit zijn en dus prima geschikt om ergens permanent te plaatsen, worden ze vaak tijdelijk gebruikt. Bijvoorbeeld als dynamische aandachtstrekkers, voor aankondigingen of als overbrugging naar definitieve gevelreclame.

reclame gevel Utrecht
gevelreclame in Utrecht

De uitvoering

Het aluminium achterpaneel beslaat ruim 4 bij 4 meter. Het bestaat uit twee delen die zijn opgebouwd uit plaatmateriaal en zijn verstevigd met een inwendig kokerframe. De twee delen zijn samengevoegd tot één paneel en tegen de gevel gehangen met ophangprofielen. Op het paneel zitten onverlichte aluminium doosletters. Alles zit goed in een hoogwaardige coating en het geheel wordt met een duurzame LED-spot aangelicht.

Het resultaat

De uitstraling van het nieuwe type gevelpaneel doet van een afstandje nog het meest denken aan een groot label op het pand. Een gevelreclame die er overdag strak uitziet en ‘s nachts voldoende attentiewaarde heeft. Bij Haco zijn we trots op het resultaat. Picnic is nog niet klaar met de uitbreiding en nieuwe distributiecentra staan al in de planning. Het is dus goed mogelijk dat dit type gevelpaneel binnenkort op veel meer plekken in Nederland te zien zal zijn!

Website: Picnic

Deel bericht: